Executive-Outplacement-Schroefjes

Schroefjes

In Updates by info@noordsestern.nl

“Wil je nog schroefjes kopen?”

Vanuit mijn broodtrommel keek ik op, regelrecht in de moedeloze ogen van een vertegenwoordiger in ijzerwaren. Hij plofte met een zucht neer op de harde, houten stoel in de bouwkeet. Zelden heb ik schouders zo laag zien hangen. “Koffie?” vroeg de uitvoerder als blijk van mededogen.

Het is alweer 25 jaar geleden. En ja, ook ik zat in die tochtige bouwkeet. Mijn eigen “journey” was pas net begonnen. Maar die man is mij altijd bijgebleven. Hij zat erbij als een uitgeputte schaatser bij de vijfde stempelpost van de Elfstedentocht. Het besef dat hij de finish niet ging halen was reeds zichtbaar in zijn ogen.

Velen zullen dit gevoel herkennen. Dat je ergens echt helemaal, totaal niet op je plek zit. Dat elke dag een helse gang is geworden. In het beste geval kom je hier zelf uit, vind je een nieuwe uitdaging, kom je weer in je kracht en heb je een wijze les geleerd. In het slechtste geval knap je af: leeg, op, “burned out”.

Maar er zijn ook betrokken werkgevers die demotivatie signaleren en er iets mee doen. Soms zijn er intern oplossingen mogelijk. Soms is afscheid van elkaar nemen juist de oplossing.

Zorg dan voor een solide vangnet. Bied garantie op een nieuwe toekomst. Ook dat is aantrekkelijk werkgeverschap!

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.