Executive-Outplacement-interimmers

Interimmers

In Updates by info@noordsestern.nl

“Interimmers? Meeuwen zijn het. Ze schijten de boel eronder en vliegen weer weg. Ja, dit bedoel ik niet persoonlijk hoor. Maar zo is het gewoon!”

Mijn introductie bij het Hoofd Inkoop begon enigszins ongemakkelijk. Nu moest ik hem deels gelijk geven. Interimmers “vliegen” op den duur weer uit. “Ad interim” betekent niet voor niets “in de tussentijd”.

Aan de andere kant, door de tamelijk onbescheiden bejegening van deze vooringenomen chef kende ik wel gelijk mijn plaats in zijn pikorde.

Interim werk is dynamisch. Je stapt ergens in. Maakt jezelf razendsnel wegwijs. Legt contacten in alle relevante lagen van de organisatie. En daarna is het meters maken.

Je bent niet alleen een “subject matter expert” binnen jouw vakgebied. Je zult ook verstand moeten hebben van bedrijfsvoering: marketing, financiële administratie, web design, sales, etc.

…en een beetje eelt op je ziel is ook niet onwenselijk.

Na een paar klussen kom je er vaak achter wat het beste bij je past. De dynamiek, het avontuur en het projectmatige karakter van een interim klus. Of, de zekerheid, het teamgevoel en het bouwen aan de lange termijn van een “klassiek” dienstverband.

Bij Noordse Stern maken wij kandidaten bewust van de voor- en nadelen van zelfstandigheid. Door het delen van onze ervaringen kunnen zij een weloverwogen keuze maken.