Executive-Outplacement-Coachen-Paarden

Coachen met paarden

In Updates by info@noordsestern.nl

“Kom maar, hup, hup!” Ietwat drammerig en lichtelijk ongeduldig probeerde ik het paard met mijn ogen in beweging te krijgen. Quasi zelfverzekerd liep ik weg van het edele dier. Na enkele stappen keek ik achterom…

Terwijl het de bedoeling was om het paard te laten volgen, stond hij (het was zonder twijfel een hengst) nog op exact dezelfde plek. Zijn blik spiegelde mijn primaire gevoel van dat moment: ”onnozelheid”.

Hulpeloos keek ik de coach aan die op haar beurt de “million dollar question” stelde: ”Wat zegt dit over jouw stijl van leiding geven?”

Reflectie in de meeste pure vorm, dat is mijn conclusie na een sessie “Coachen met paarden” bij Thea van Drie van Comm2move.

Coachen met paarden is hot, er is veel kaf onder het koren. Thea daarentegen is gecertificeerd coach en werkt methodisch (Grow model, NLP, kernkwadranten, evaluatie-instrumenten van de NOBCO).

Verwacht geen “zweverig gedoe”, Thea vertaalt de reactie van het paard en maakt continu de koppeling met het dagelijks leven of de werksituatie.

Ontzettend trots ben ik op het feit dat Thea zich heeft aangesloten als partner bij Noordse Stern. Zonder meer zal zij een belangrijke bijdrage leveren aan de “journey” die wij onze kandidaten bieden bij hun vindtocht van een nieuwe uitdaging!