Executive-Outplacement-Fortnite

Fortnite

In Updates by info@noordsestern.nl

“Papa, ik heb zeven kills gemaakt en één no-scoped headshot!”

Proestend in mijn koffie neem ik deze met trots en enthousiasme gebrachte mijlpaal van mijn 11-jarige dochter in me op. En ik geef toe, zonder context zeker een uitspraak om je zorgen over te maken.

Fortnite… over “het scoren van loot”, “het nakken van kills” en waarom de “Thermal Scoped Rifle” toch echt een “gun voor noobs” is. Fortnite is één van de populairste games ooit!

En dat roept bij mij de vraag op… wat kunnen wij hier professioneel gezien van leren?

Allereerst wordt diversiteit aangemoedigd. Iedere speler bepaalt zijn eigen uiterlijk door het kiezen van een Skin: man, vrouw, pompoen, goudvis, etc. Het gaat niet om wie je bent, maar om wat je doet!

Al is Fortnite een schietspel, er komt geen druppel bloed in voor. Deze “The A-team”-achtige stijl geeft het spel een acceptabel karakter. Het is zogezegd:“een prettige omgeving om in te functioneren”.

Naast vele andere lessen die je uit het Fortnite kunt trekken valt mij met name eentje extra op. Namelijk “respawning”. Letterlijk de hercreatie van een personage bij een “game over”. Dus ook al verlies je in het spel, je wordt direct weer teruggeplaatst in de actie.

Bij Noordse Stern geloven wij heilig in “respawning”. Wij investeren in jouw personage, met als doel jou weer te laten participeren als herboren deelnemer!