Executive-Outplacment-Poes

Poes

In Updates by info@noordsestern.nl

“En jij bent typisch een persoon die later in een fabriek gaat werken!” Deze opmerking maakte een docent tegen mij tijdens mijn studie. Hups zo in mijn gezicht.

Nu heb ik niets tegen op fabrieken en er zelfs met veel plezier gewerkt. Desalniettemin startte ik mijn carrière in de zorg en boekte ik mijn grootste successen in service gerichte organisaties.

Maar de impact van deze opmerking die met een grote persoonlijke overtuigingskracht vanuit een autoritaire positie werd gemaakt was werkelijk indrukwekkend. Even heb ik het zelfs geloofd.

Tijdens een recente intake, vertelde een Executive mij over een ervaring met een ander bureau. Hij was aan het hoofd van een grote tafel in de wachtkamer gaan zitten. De consultant die hem ophaalde deed hierop stellig de aanname met een autoritair persoon te maken te hebben. Fout!

En dit voorbeeld staat niet op zich. Vergelijkbare verhalen hoor ik van andere kandidaten.

Er bestaan vele kundige outplacementbureaus. Maar er zijn er ook die potentiële klanten in kwetsbare posities middels een flinke dosis overtuigingskracht proberen te beïnvloeden.

Bij Noordse Stern is ieder individu uniek. Door coaching en reflectie bieden wij ook inzichten. Maar wij zoeken hierbij te allen tijde afstemming met de kandidaat.