Executive-Outplacement-Assessment

Assessment

In Updates by info@noordsestern.nl

Heb je je handen wel gewassen? Met die opmerking poogde hij zich direct boven mij te positioneren. Erg ongemakkelijk. Vooral omdat hij zijn hand terugtrok, terwijl ik hem uitstak.

We hadden gesolliciteerd op dezelfde uitdagende topfunctie. Een assessment maakte deel uit van het sollicitatieproces. Wij waren de laatste twee kandidaten.

Hij leek iets ouder dan ik. Zijn zwarte schoenen waren als spiegeltjes gepoetst. Het kostuum leek van Italiaanse snit. De knoop in zijn stropdas was akelig ingewikkeld, maar toch bijzonder symmetrisch. En hij was snel… supersnel.

We deden vele testen: cijferreeksen, figurenreeksen, verbale analogieën. Telkens als de tijd om was zat ik nog op een vraag te zweten. Hij was allang klaar en staarde met een vale glimlach strak vooruit.

Tijdens de nabespreking vroeg de psycholoog hoe het was gegaan. Ik gaf aan dat ik mijn concurrentie in snelheid niet kon overtreffen. Hierop antwoordde de psycholoog dat tijd slechts een van de factoren is die meeweegt bij de uitslag van een test.

Tot mijn stomme verbazing werd ik geselecteerd voor de functie.

We laten ons vaak teveel afleiden door de uiterlijke schijn van anderen. Wees authentiek, geloof in jezelf en je kunt bergen verzetten.

Een les die wij kandidaten van Noordse Stern graag meegeven!