Executive-Outplacement-Lente

Lente

In Updates by info@noordsestern.nl

Het is prachtig weer. De zon schijnt. Temperaturen overstijgen de 15 °C. De Tjiftjaf kwettert er al lustig op los… en toch kan hij er niet van genieten!

Zojuist staarde hij door het woonkamer raam en zag reuring in de straat. Dichtslaande portieren, een dochterlief die nog kwam aanrennen voor een laatste knuffel, startende automotoren…

En hier stond hij, in z’n kamerjas. Ietwat verscholen achter de gordijnen. Een mok koffie in zijn hand. Leeg. Futloos. Hopeloos.

Hij was nog wel zo euforisch het weekend in gegaan. Vier mooie kansen in de pocket. Een aantal veelbelovende gesprekken. Hier moest toch wel iets tussen zitten!

De afgelopen twee dagen een 100% score. Vier afwijzingen!

Met twee daarvan had hij rekening gehouden, de derde ingecalculeerd. Maar niet die ene gouden kans. Het was vlakbij huis. Dé ideale rol. Een passend salaris. Een toonaangevende organisatie. Too good to be true!

Voor veel werkzoekenden is dit een herkenbaar verhaal. Het ene moment heb je tien vogels in de lucht. Het andere moment niet eens één in de hand.

Ons advies in een dergelijke situatie? Verwissel die kamerjas voor een korte broek. Trek je wandelschoenen aan. Ga genieten van het mooie lenteweer, de zon en de kwetterende Tjiftjaf.

Morgen weer een dag!