Het ei van de Noordse Stern is gelegd!

In Updates by SMW-Admin

Executive Outplacement? Daar is toch helemaal geen markt voor. Outplacement? De ellende van een ander als jouw core business? Wie heeft daar nu zin in?

Zo maar wat dooddoeners waar ik mee werd bediend bij het presenteren van mijn nieuwe concept.

Desondanks ben ik met volle overtuiging en een niet aflatend enthousiasme aan de slag gegaan. Op het resultaat ben ik ontzettend trots. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Executive Search

Iedereen met een bovengemiddeld salaris komt ermee in aanraking: de Executive Search bureaus. Via werving en selectie verzorgen zij bij bedrijven de “instroom” van posities op management- en directieniveau.

Maar hoe zit het met de “uitstroom” van deze posities? Wordt hier ook op ingespeeld? Niet tot nauwelijks is mijn conclusie. Er is behoefte aan maatwerk, juist voor deze doelgroep.

Het Outplacementbureau

Voor wat betreft de “uitstroom” bieden werkgevers vaak Outplacement aan bij het beëindigen van een dienstverband. Bijvoorbeeld bij een reorganisatie of een verschil van inzicht over uit te voeren werkzaamheden.

Er bestaan vele outplacementbureaus en hier zitten ongetwijfeld goede, gekwalificeerde, oprechte organisaties tussen. Desondanks viel mij op dat ze veelal terugvallen op een vast repertoire aan diensten: intake, training en job search binnen een afgebakende tijdspanne (3 tot soms 9 maanden).

Executive Outplacement

Wat mij betreft kan en moet dit rigoureus anders: Maatwerk Outplacement programma’s, met oog en oor voor het individu. De inzet is niet alleen een nieuwe uitdaging (baan, of ondernemerschap), maar ook het bieden van ruimte voor zelfontplooiing. En dit is exact wat wij doen bij Noordse Stern!

Noordse Stern

De naam Noordse Stern is heel bewust gekozen. Het is dé kampioen onder de trekvogels. De Noorse Stern broedt vooral in arctische streken en overwintert in het zuidpoolgebied. Het record dat de Noordse Stern in handen heeft is een vliegafstand van zo’n 90.000 kilometer per jaar!

Afstanden waarbij meerdere continenten worden bezocht en diverse uitdagingen worden overwonnen. De eindbestemming, hoe ver weg ook, blijft altijd het doel.

Ons doel is jouw nieuwe uitdaging. Wij leggen daarvoor met jou de afstand af die nodig is en zullen de uitdagingen overwinnen die op ons pad komen. Daarom heten wij Noordse Stern!

Partners

Door het werken met partners, specialisten in hun vakgebied, wordt gehoor gegeven aan jouw wensen. Of je nu op survival wilt in Frankrijk, of juist in retraite in een klooster. Of je nu blij wordt van bokscoaching, wilt werken aan nieuwe inzichten bij een psycholoog, of simpelweg op zoek bent naar een professionele fotograaf voor een mooie foto op LinkedIn: Jouw ontwikkeling staat centraal!

Begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door mijzelf als Senior Executive binnen het HR & Change vakgebied. Zo kun je sparren op niveau, is er direct toegang tot een groot netwerk en geef ik maatwerk trainingen waarin je alles leert over de psychologie achter het C.V., het netwerken via LinkedIn, do’s and don’ts van het (online) sollicitatiegesprek, of de kansen en valkuilen van het ondernemerschap.

Tot over de drempel van je nieuwe uitdaging

Tot slot zijn trajecten bij Noordse Stern niet afgebakend in tijd. Onze commitment is jou tot over de drempel van je nieuwe uitdaging te dragen. Whatever it Takes!

Executive Outplacement? Daar is toch helemaal geen markt voor.

Fundamenteel mee oneens. Deze markt is alleen nooit aangeboord. Ieder mens die zijn baan verliest heeft recht op toegewijde, professionele begeleiding op maat bij het vinden van een nieuwe uitdaging. En elke zichzelf respecterende werkgever is bereid hierin te investeren. Hiervan ben ik overtuigd!

Outplacement? De ellende van een ander als jouw core business? Wie heeft daar nu zin in?
Ik!