Executive-Outplacement-Noordse-Stern

Executive Outplacement | Noordse Stern

In Blogs by info@noordsestern.nl

Waarom de naam Noordse Stern? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Het antwoord is even gecompliceerd, als simpel. Lees hier waarom.

Toen ik het concept rondom executive outplacement ontwikkelde kwam ik tot een verbazingwekkende conclusie. Namelijk, de domeinnaam was nog vrij.

Vol enthousiasme presenteerde ik de naam Executive Outplacement (.nl) aan mijn ontwerper. Maar gefronste wenkbrauwen en gemopper viel mij ten deel.

“Harm, ik kan echt helemaal niets met al die letters”. En waar is waar, Randstad heette vroeger ook niet uitzendbureau.nl en 259 jaar geleden dacht ook niemand aan koffie bij de naam Douwe Egberts.

Nadat ik dieper bij mezelf te rade ging kwam ik uit bij de Noordse Stern. Deze prachtige vogel broedt in arctische streken en overwintert in het zuidpoolgebied. Het record dat de Noordse Stern in handen heeft is een vliegafstand van zo’n 90.000 kilometer per jaar!

Afstanden waarbij meerdere continenten worden bezocht en diverse uitdagingen worden overwonnen. De eindbestemming, hoe ver weg ook, blijft altijd het doel.

En juist dit is een mooie symboliek voor de reis die ik maak met klanten van Noordse Stern. Samen de afstand afleggen die nodig is, avonturen meemaken en uitdagingen overwinnen. Het doel is de eindbestemming. Whatever it takes!