Wat is een outplacement traject?

Een Executive Outplacement traject is veelomvattend. Bij Noordse Stern werken we met 5 uitgangspunten.

Allereerst is er geen limiet op de duur van een traject. Wij hanteren hierbij “Het vliegwiel van Noordse Stern”. Een circulair traject met als eindstadium een nieuwe uitdaging.

Het twee uitgangspunt is maatwerk. Ieder mens is anders, iedere wens is anders en ieder budget is anders. Daarom is bij Outplacement Bureau Noordse Stern ook elk outplacement traject anders.

Uitgangspunt nummer drie is persoonlijke begeleiding tijdens het outplacement traject door een Senior HR Executive. Zo heb je direct toegang tot een zeer groot netwerk. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trainingen zoals de psychologie achter het C.V., de do’s and don’ts van het (online) sollicitatiegesprek, of de kansen en valkuilen van het ondernemerschap.

Als vierde uitgangspunt werkt Noordse Stern werkt samen met specialisten, de besten binnen hun vakgebied. Of je nu op survival wilt in de bossen van Frankrijk, of enkel op zoek bent naar de beste fotograaf voor een professionele profielfoto. Noordse Stern maakt het mogelijk.

Het laatste en vijfde uitgangspunt is JSAAS (Job Search As A Service). Jij wordt volledig ontzorgd bij jouw vindtocht van een nieuwe uitdaging. Elke week ontvang je van ons een overzicht met nieuwe uitdagingen, naadloos afgestemd op jouw wensen!

Outplacement voor wie?

Noordse Stern focust zich op transities op management- en directieniveau. Door onze landelijke dekking, diverse netwerk en laagdrempeligheid zijn wij bijzonder toegankelijk voor alle sectoren. Wij sluiten niemand buiten. Ook als je niet tot onze directe doelgroep behoort gaan wij graag het gesprek met jou aan.

Hoe werkt outplacement?

Executive Outplacement bij Noordse Stern begint vrijwel altijd met een vrijblijvende kennismaking. De trajecten zijn persoonlijk en bij tijden intensief. Het is daarom van essentieel belang dat zowel kandidaat, als begeleider vertrouwen hebben in de samenwerking.

De volgende stap is de intake. Bij Noordse Stern vindt een intake nooit plaats op kantoor. Wij kiezen ervoor om te wandelen of uitgebreid te lunchen. Zolang jij je maar op je gemak voelt, want alleen dan behalen we een maximaal resultaat. Tijdens de intake geven we vorm aan jouw transitie. Wij maken samen een programma op maat waar ruimte is voor verwerking, ontwikkeling en bestemming.

Zo ontstaat een transitie die wij een “journey” noemen. Want tijdens jouw vindtocht van een nieuwe uitdaging zul je veel nieuwe, verrijkende ervaringen opdoen. Om dit te bereiken werken wij samen met experts. Zo geven we jou precies de aanvulling die jij nodig hebt, onder andere door Executive Coaching. Wij zorgen voor jouw begeleiding, zij brengen de expertise.

Hoe lang duurt een outplacement traject?

Een outplacement traject is bij Noordse Stern nooit afgebakend in tijd. We dragen je tot over de drempel van je nieuwe uitdaging. Sommige trajecten vervullen wij razendsnel, in andere gevallen duurt het wat langer. Tijd is voor ons geen uitgangspunt. Het vinden van jouw nieuwe uitdaging is het enige wat telt.

Wie betaalt outplacement?

Normaal gesproken komt de rekening voor outplacement terecht bij de werkgever. Vaak wordt dit vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Ook kan het zijn dat werkgever en werknemer in een eerder stadium besluiten om Executive Outplacement in te schakelen. In dat geval loopt het outplacement traject parallel aan het dienstverband. Het is overigens niet uitzonderlijk dat een kandidaat de kosten voor outplacement geheel voor eigen rekening neemt. In een dergelijke situatie is vaak sprake van een uiterst discreet traject, waarbij de werknemer aan Noordse Stern vraagt om een “silent search” te faciliteren.

Outplacement begeleiding

Bij Noordse Stern is alles maatwerk, ook de begeleiding. Ontzorgen is ons doel, wij brengen jou in contact met partners, executive search bureaus en stellen ons netwerk voor je open. De job search nemen wij jou volledig uit handen. Daarnaast hebben we regelmatig contactmomenten, de frequentie hiervan bepalen we samen.